Na jugu Srbije, tačno na polovini puta Beograd - Solun, na ušći tri reke, na raskršću tri puta, sa leve i desne strane auto puta i železnice, nalazi se Vladičin Han. A u tom Hanu po mnogo čemu jedinstveno kulturno umetničko društvo.

Jedinstveno po broju i lepoti članova, po broju nastupa i nagrada - ni manjeg grada ni većeg društva. Kulturno umetničko društvo ''Branislav Nušić'' počelo je sa radom tridesetih godina prošlog veka i sve do osamdesetih godina radilo je povremeno. Od 1983. godine radi u kontinuitetu. Mlado je po broju godina kontinuiranog rada ali iskusno po broju nastupa i tradiciji koju ima.

Negovanjem običaja i tradicije srpskog naroda, igrama iz cele Srbije, društvo svojom originalnošću pleni i osvaja mnogobrojna priznanja: sedam puta je bilo u društvu najboljih ansambala Srbije, osvajalo nagrade za najbolju koreografiju, za najbolje izvedenu koreografiju, za uspešan istraživački rad, i još mnogo nagrada, zahvalnica i diploma. Aplauzi miliona ruku ljubitelja folklora najveća su i najdraža nagrada društvu.

Ime Vladičinog Hana poznato je širom Srbije ali i širom Evrope. Poznatim ga je učinilo kulturno umetničko društvo svojom igrom i pesmom.

Balkanski festival folklora u Ćustendilu (Bugarska) bio je prva odrednica i prvi veliki uspeh društva. Sledili su festival u Kardici (Grčka), u Bistrici (Rumunija), u Atini, Ostravi, na Kritu, međunarodni festival u Italiji, međunarodni festival u La Korunji (Španija), međunarodni festival u Romansu (Francuska), festival u Novoj Rudi (Poljska), i sve to zajedno sa još mnogo ansambala iz Evrope i vanevropskih zemalja.

Kulturno umetničko društvo ''Branislav Nušić'' - to su razdragani, razigrani i raspevani momci i devojke koje pesma nosi; a oni pesmu i igru u srcima nose i svetom pronose čuvajući Svetosavlje, čuvajući običaje, tradiciju i korene Srpstva.


Home
O nama
Program
Galerija
Kontakt

 

Koreograf i umetnički rukovodilac društva - Nenad Jakovljević

 

Obavezno posetite

www.VladicinHan.com

Copyright © 2009 KUD ''Branislav Nušić'' Vladičin Han
All rights recieved

Site design: Bata Nikolic